marți, 14 ianuarie 2014

A cere sau a nu cere in casatorie?

Am avut placuta ocazie de a ma reintalni cu un bun prieten. Si, pentru ca discutiile noastre sunt extrem de diversificate am ajuns si la a dezbate subiectul barbatilor la 60 de ani si relatiile lor.
Concluzia a fost ca, un barbat la peste 60 de ani, care a avut grija de el si este in situatie financiara buna, nu poate sa aiba o relatie cu o femeie care are mai mult de 35-42 ani !!! Adica, daca ar fi cu femeie de o varsta similara s-ar injosi si privitul in oglinda dimineata in timpul periajului dintilor sau protezei ar fi greu de suportat.
Pe de alta parte, femeia la 35-42 de ani ar sta cu un barbat de 60 de ani cu conditia sa fie la adapost (financiar) in cazul in care e lasata "balta" pe la vreo 50 de ani, cand ea nu mai poate exista pe piata. Doar ca, majoritatea barbatilor la 60 de ani nu mai fac propuneri in casatorie, din foarte multe motive: una sau mai multe casnicii esuate, din care au iesit plictisiti deoarece cei doi nu au evoluat la fel sau, din cauza ca barbatul a descoperit o alta tinerica de 35-42 ani; un alt motiv al divortului este ca barbatii potenti financiari la 60 de ani se considera in floarea varstei sexuale la cei 60 de ani deci nu au nevoie de femei la menopauza. 
Si apoi, sunt foarte apreciate femeile frumoase (cele autentice, nu refacute) care, necasatorite fiind, isi tin optiunile deschise si nu fac alegeri. Asta arata ca, pe langa ca sunt frumoase sunt si femei puternice, disponibile, trateaza relatiile cu distanta pentru ca nu urmaresc nici un mariaj, nici un aranjament !
Probabil ca viata sexuala la barbati si femei are aceeasi durata, doar ca femeile incep mai devreme, pe la 13-14 ani si se "bucura" de actul sexual mai devreme decat barbatii, iar barbatii descopera binefacerile vietii sexuale mai tarziu - deci viata sexuala continua pana la "adanci batraneti". E un fel de echilibru, deoarece multi baieti incep viata sexuala cu unele mai in varsta, dar o termina cu unele mai tinere; in acelasi timp, multe fete au experientele prime cu unii mai in varsta (normal) doar ca se pare ca mai nou e un trend si femeile incheie viata sexuala cu unii mai tineri !
Se pare ca cererea in casatorie este un act de curaj si nici nu ar trebui sa existe. Chiar daca 1 la 1000 din cazuri e cu raspuns negativ, barbatii nu ar trebui sa faca cereri in casatorie (sau invers, dar inca nu e moda) ca sa nu fie refuzati si sa para niste idioti. Oare asa este ? oare casatoria duce la divort oricum sau la o distantare a oamenilor? sau exista totusi si relatii in care cei doi isi pot vorbi vreo 40 de ani, cu aceeasi placere ca si atunci cand "idiotul" a indraznit sa o ceara de nevasta si ea a spus "da" fara sa isi dea seama?
Cat de defect sau cat de normal este ceea ce se intampla in societatea noastra? Mai este casnicia un element care leaga oamenii sau e doar o afacere ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu